Pakistaans Vlees samosas

Ingrediënten

  • 2 fijngehakte knoflooktenen
  • 1/2 kopje kopje gehakte uien
  • 350 gram rundergehakt
  • 1 1/4 theel. gemalen koriander
  • 1 snufje gemalen gember
  • 1/4 theel. komijn
  • plantaardige olie voor het frituren
  • 3 eetlepels boter
  • 1 theelepel zout
  • 1 snufje kaneel
  • 1 snufje gemalen kruidnagel
  • 1 snufje knoflookpoeder

Bereidingswijze

Verhit de boter in een diepe braadpan. Uien, koriander, gember, komijn, zout, kaneel, kruidnagel en knoflookpoeder toevoegen en 3 minuten zachtjes laten koken. Het gehakt erbij doen, alles goed vermengen en 30 minuten op een iets groter vlam koken en regelmatig omroeren. Als er na deze tijd nog vocht over is, moet de rest volledig worden afgegoten. Voor het deeg gebruikt men kant en klare samosas vellen. Ondertussen de olie in een frituurpan tot 200 C verhitten. Doe in een samosas vel wat vlees en vouw het dicht als een enveloppe. Doe aan de randen wat koud water om het goed dicht te plakken. Frituur de koekjes totdat ze goudbruin zijn. Warm serveren.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 913x

Jouw laatst bekeken recepten