"Appel / Spek tortilla"

Ingrediënten

  • 500 g vrij vastkokende aardappels
  • 2 uien
  • 50 ml (olijf)olie
  • peper en zout
  • 4 eieren
  • 300 g magere spekreepjes
  • 2 lichtzure appels

Bereidingswijze

"Basisrecept voor aardappeltortilla" Lunchgerecht Nodig voor 4 personen: 500 g vastkokende aardappels 2 uien 50 ml (olijf)olie peper en zout 4 eierenBereiding: - Stap 1. Schil 500 g. aardappels en snijd ze in dunne plakjes of blokjes. Gaar ze een paar minuten voor in de magnetron of kook ze in 10-15 minuten beetgaar. Voorgaren in de magnetron is snel en eenvoudig: Verdeel de geschilde, gewassen en gesneden aardappels met aanhangend vocht in een diepe magnetronschaal. Dek de schaal af met een deksel of met magnetronfolie. Na 3-5 minuten op vol vermogen zijn de aardappels beetgaar. Laat ze 2 minuten nagaren. - Stap 2. Snipper de uien. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak de aardappelplakjes samen met de gesnipperde ui 5 min. - Stap 3. Klop de eieren los. Haal het gebakken mengsel van het vuur en breng op smaak met peper en zout. Schep dit mengsel vervolgens door de losgeklopte eieren. - Stap 4. Veeg de pan schoon met wat keukenpapier. Verhit de overgebleven olie in de pan en schenk het tortillamengsel in de pan. Dek de pan af en bak de tortilla 15 min. tot de bovenkant gestold is. Dek de pan af met een groot bord en keer ze tezamen. Laat de tortilla voorzichtig terug in de pan glijden en bak de onderkant in 5 min. bruin en knapperig. Snijd de tortilla in punten of blokjes en serveer warm of koud.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 935x

Jouw laatst bekeken recepten