"fish and chips"

Ingrediënten

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel - 1 ei - 375 ml bier - 5 grote aardappelen - plantaardige olie om te frituren - 12 mootjes witte visfilet - Voor de tartaarsaus : 300 gram mayonaise - 2 theelepels fijn geraspt citroenschil - 1 eetlepel citroensap - 2 eetlepels fijn gehakte augurken - 2 eetlepels kappertjes - 1 eetlepel fijn gehakte dille - 1 eetlepel fijn gehakte bieslook - 1 rode peper

Bereidingswijze

Schil de aardappelen. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak hem fijn. Klop in een middelgrote kom de bloem, ei en het bier tot een glad beslag. Zet het 1 uur afgedekt in de ijskast. Snijd de aardappelen in plakken van 1 cm. breed. Snijd de plakken in repen van 1 cm breed. Dep ze goed droog. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de tartaarsaus : Laat de kappertjes uitlekken en hak de augurken en kappertjes fijn. Meng de mayonaise met citroenrasp, citroensap, augurken, kappertjes, dille, bieslook en peper. Roer alles goed door elkaar.Verhit de olie in een grote steelpan. Frutuur de frieten in porties goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op een met keukenpapier beklede overplaat. Leg ze onbedekt in de oven om ze warm te houden. Verhit de olie opnieuw. Dop de vismootjes in het beslag en frituur ze in de hete olie tot ze bruin en knapperig zijn. Dien de "fish and chips" op met de tartaarsaus en een partje citroen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha