"Speculaas"

Ingrediënten

  • 200 gr Boter
  • 300 gr donkere kandijsuiker
  • 3 gr zout
  • 500 gr bloem
  • 3 gr natriumbicarbonaat
  • 5 gr speculaaskruiden of 4-kruidenpoeder
  • eventueel een geutje koffie
  • 1 losgeklopt ei
  • gehalveerde gepelde amandelen.

Bereidingswijze

1. Kneed de boter glad op de werktafel samen met de suiker en het zout. 2. Zeef de bloem, het natriumbicarbonaat en het 4-kruidenpoeder. Verkruimel dit onder de boter. Breng eventueel tot de gewenste vastheid van een half kopje koffie. 3. Rol het deeg uit op 3 m. en steek er vormpjes uit of vul er (zeer goed ingebloemde) houten speculaasvormen mee op. De speculaas kan u, indien u dat wenst, doreren met het losgeklopte ei en afwerken met een halve amandel. 4. Bak de speculaas in 15 min. af op 180?

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha