Schuitjes met zalmroerei

Ingrediënten

  • 4 sneetjes maisbrood
  • 40 g zachte boter
  • 6 eieren
  • 1 1/4 dl slagroom
  • zout
  • versgemalen witte peper
  • 2 lente-uitjes
  • in ringetjes
  • 100 g gerookte zalm
  • in reepjes
  • 30 g rucola
  • 1/2 potje roze zalmeitjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 gradenSnij de korstjes van het brood en rol de sneetjes met een deegroller plat. Bestrijk ze aan beide kanten dun met boter en druk elk sneetje in de holte van een muffinvorm (doorsnede holte ca. 7 cm). Bak de broodbakjes in de oven in ca. 10 min. knapperig bruin. Klop in een kom de eieren los met slagroom, zout en peper. Smelt de rest van de boter in een pan en schenk de eieren erbij. Laat de eieren op zacht vuur al roerend stollen tot een glanzend zacht roerei. Schep van het vuur af de dunne reepjes zalm erdoor. Neem de broodbakjes uit de vormpjes en zet ze op 4 borden. Verdeel er wat rucola over en schep het roerei erin. Garneer met 1 tl zalmeitjes en garneer direct.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 811x

Jouw laatst bekeken recepten