Spaghetti mozzarella omelet

Ingrediënten

  • ? 300 gr spaghetti
  • ? 3 tomaten
  • ontveld
  • ontpit
  • in plakken gesneden.
  • ? 150 gr mozzarella
  • uitgelekt
  • in plakken gesneden
  • ? 4 plakjes mager ontbijtspek
  • uitgebakken en in reepjes gesneden.
  • ? 75 gr boter
  • ? 15 gram boter
  • ? 4 eieren losgeklopt
  • ? 3 el fijngehakte peterselie
  • ? 1 el fijngehakte basilicum
  • ? 75 gr geraspte kaas bij voorkeur gruyere
  • ? vers gemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

? Kook de spaghetti in ruim water aldente, giet ze af en roer er 75 gr boter door en laat het afkoelen. ? > Meng de losgeklopte eieren met de peterselie, basilicum, ham en geraspte kaas, breng dit met peper op smaak en meng dit met de spaghetti.? Smelt 15 gr boter in de koekenpan, voeg de helft van het mengsel toe, verdeel het over de bodem en druk het plat, verdeel het ontbijtspek, de tomaten,- en mozzarellaplakken hierover, voeg de rest van het mengsel toe en druk dit weer plat. ? > Bak de omelet op een matig vuur in ca 10 minuten goudbruin, maak met een pannenkoekenmes de onderkant los en laat de omelet uit de pan op een deksel glijden. ? > Leg de koekenpan met de bodem naar boven op de omelet, keer het geheel om, til de omelet een stukje op en laat er een klontje boter onder glijden. ? > Bak deze kant in ca 5 minuten goudbruin en serveer onmiddellijk.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 710x

Jouw laatst bekeken recepten