Uienbrood

Ingrediënten

  • ? 250 gr mager spek
  • in smalle reepjes
  • ? 750 gr uien
  • in dunne plakken
  • ? 3 el olijfolie
  • extra vierge
  • ? 2 eieren
  • ? 150 gr Gruyere
  • geraspt of gemalen
  • ? vers gemalen peper
  • zout
  • ? 16 dunne plakjes volkorenbrood
  • ? 1 el tomatenpuree
  • ? 4 el olijfolie
  • extra vierge
  • ? 2 knoflookteentjes
  • geraspt.

Bereidingswijze

? Spek op laag vuur in eigen vet glazig bakken en uit de pan nemen en af laten koelen. ? > Olijfolie aan het spekvet toevoegen en de uiringen glazig bakken, uit de pan scheppen en af laten koelen. ? > 4 el olijfolie, 1 el tomatenpuree en geraspte knoflook vermengen.? Oven voorverwarmen op 200 ?C. ? >Uien, spek, eieren en kaas vermengen en op smaak brengen met peper en zout. ? > Olijfolie/tomaat/knoflook mengsel op de plakjes brood kwasten en daarover het uimengsel verdelen. ? > Broodjes ca. 10 minuten gratineren.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 775x

Jouw laatst bekeken recepten