Verse sardines op het groen

Ingrediënten

  • ? 600 gr. verse sardines
  • ? 500 gr. Spinazie
  • ? 1 ei
  • ? 60 gr. gruyere
  • ? 0
  • 6 dl olijfolie
  • extra vierge.
  • ? ? tl. Gedroogde thijm.
  • ? 30 gram gedroogd broodkruim
  • peper en zout.

Bereidingswijze

> schub de sardines, snij de buikzijde open, verwijder de koppen en ingewanden en spoel ze schoon. > haal de filets los en verwijder de rugvinnen en staarten. > Dep ze droog met keukenpapier. > Was en ontsteel de spinazie, doe dit in een grote pan, kook de spinazie op hoog vuur met de deksel op de pan, tot deze is geslonken. > Giet de spinazie in een vergiet en laat het uitlekken, knijp het resterende vocht eruit en doe de spinazie in een kom. > Klop het ei los, meng er de helft van de kaas door en roer dit mengsel door de spinazie en breng dit op smaak? Verwarm de oven op 230 gr. ? Vet een vuurvaste schaal met een beetje olie in, schaal juist groot genoeg om de vissen naast elkaar te leggen. ? Verdeel het spinaziemengsel over de bodem, plaats de filets met de velkant naar onderen. ? Strooi er peper, zout en thijm op en verdeel de rest van de olie hierover. ? Meng het broodkruim met het restant kaas en strooi dit over de vis. ? Plaats het gerecht midden in de oven en laat dit in ca. 15 minuten bakken tot de bovenkant licht gebruind is.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 602x

Jouw laatst bekeken recepten