Vlees Samosas

Ingrediënten

  • 2 kopjes bloem
  • 4 eetl. boter
  • scheutje melk of karnemelk (voor het deeg)
  • 2 fijngehakte knoflooktenen
  • 1/2 kopje gehakte uien
  • 350 gram lamsgehakt
  • 1114 theel. gemalen koriander
  • 1 snufje gemalen gember
  • 114 theel. gemalen komijn
  • 11/4 theel. zout (voor het deeg)
  • 112 kopje yoghurt
  • plantaardige olie voor het frituren
  • 3 eetl. boter (voor het vlees)
  • 1 theel. zout (voor het vlees)
  • 1 snufje kaneel
  • 1 snufje gemalen kruidnagel
  • 1 teen knoflook (voor ongeveer 24 vleeskoekjes)

Bereidingswijze

De boter voor het vlees in een diepe braadpan verhitten. Uien, koriander, gember, komijn, zout, kaneel, kruidnagel en knoflookpoeder toevoegen en 3 minuten lichtjes laten koken. Het gehakt erbij doen, alles goed vermengen en 30 minuten op een iets grotere vlam koken en regelmatig omroeren. Als er na deze tijd nog vocht over is, moet de rest volledig worden afgegoten. De bloem in een schaal zeven, de boter voor het deeg smelten en erbij gieten, daarna de yoghurt toevoegen en het deeg goed kneden. Als het deeg te dik wordt een beetje water of karnemelk toevoegen. Vervolgens 30 minuten laten staan, daarna nogmaals kneden tot het deeg smeuig is. Er een stuk ter grootte van een walnoot afbreken en uitrollen in de vorm en de dikte van een euro).Ondertussen de olie in een frituurpan tot 200 graden verhitten. Een beetje van het vlees mengsel op een stukje uitgerold deeg leggen, dichtvouwen en de randen met koud water dichtplakken. De koekjes in de hete olie frituren tot ze goudbruin zijn, daarna laten afdruipen en warm serveren.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 491x

Jouw laatst bekeken recepten