Warme salade Nicoise

Ingrediënten

  • ? 400 gr kabeljauwfilet
  • ? 20 ansjovisfilets
  • ? 2 eieren
  • ? 750 gr krielaardappeltjes
  • ? 500 gr sperziebonen
  • ? 2 vleestomaten
  • ? 12 olijven
  • ? 1 glas witte wijn
  • ? > Vinaigrette :
  • ? 2 el kruidenazijn
  • ? 2 tl mosterd
  • ? 6 el olijfolie extra-vierge
  • ? zout en versgemalen peper.

Bereidingswijze

? Kook de eieren hard in 10 minuten en snij ze in parten voor de garnering. ? > Snijd de tomaten en olijven in partjes. ? > Laat de ansjovisfilets uitlekken en snijd ze in stukjes. ? Kook de aardappels gaar en giet ze af en houdt ze warm. ? > Kook sperziebonen beetgaar in water met zout giet ze af en voeg ze bij de aardappels, houdt het warm.? >Pocheer de kabeljauwfilet in ca. 5 minuten gaar in water met zout en de witte wijn, verdeel ze in niet te kleine stukken en houdt ze warm. ? > Verhit de azijn met de mosterd, wat zout, peper en de olie in een grote pan en roer tot het zout is opgelost. ? > Schep de sperziebonen, de aardappeltjes, de kabeljauw, de tomaat, de ansjovis en de olijven door de vinaigrette en laat het geheel nog kort doorwarmen. ? > Schep het gerecht in een schaal en garneer met de in parten gesneden eieren.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 889x

Jouw laatst bekeken recepten