Zalm met peperkorst en whisky-roomsaus

Ingrediënten

  • 2 eetlepels grofgeplette zwarte peperkorrels -
  • 1 eetlepels grofgeplette witte peperkorrels -
  • 4 moten zalm a 175 gram -
  • 1 volle eetlepel dijonmosterd -
  • zeezout -
  • 25 gram boter -
  • 2 eetlepels whisky -
  • 3 dl slagroom -
  • 2 eetlepels gesnipperde verse bieslook - wat extra voor de garnering

Bereidingswijze

Schep de twee kleuren peper door elkaar. Besmeer de moten zalm rondom met mosterd en druk dan het pepermengsel in de snijkanten van de zalm, net voldoende voor een mooi dun laagje. Bestrooi met zout. Verhit een koekenpan. Doe er de boter in en leg er zodra de boter begint te schuimen de moten zalm naast elkaar in. Draai het vuur wat lager en bak de zalm circa 3 minuten aan een kant tot die mooi bruin is. Draai het vuur hoger, keer de moten zalm om en blus de pan af met whisky. Laat krachtig koken tot de whisky bijna verdampt is en giet er dan de slagroom bij. Schraap om de zalm heen alle aanbaksels zorgvuldig los en breng snel aan de kook. Laat 1-2 minuten koken tot de saus dik begint te worden. Proef en breng zo nodig op smaak met nog wat zwarte peper en zout. De zalm moet nu net gaar zijn - controleer met de punt van een mes: laat als de zalm nog een beetje roze is de moten nog een minuutje op laag vuur sudderen. Roer er op het laatste moment de gesnipperde bieslook door en dien onmiddellijk op gegarneerd met de extra bieslook.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha