Brood recepten

Over brood

brood recepten

Brood is een meelproduct gemaakt door brooddeeg te bakken, te koken of te stomen. Het is een belangrijk voedingsmiddel. Het deeg dat als basis dient voor de broodbereiding, bestaat in principe uit meel en water waaraan gist of zuurdesem en meestal zout is toegevoegd. Daarnaast worden voor speciale soorten brood nog andere toevoegingen gedaan, als noten of zaden. In Nederland en België wordt meestal 's morgens bij het ontbijt en bij de middagmaaltijd brood gegeten. Brood kan gesneden of ongesneden worden verkocht bij een speciale bakkerij, supermarkt of op de markt.


Overzicht van recepten uit de categorie brood

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie brood.

Toon 151-175 van 1201 recepten
boterham a la kai
Uit de categorie brood

geenleg de boterham op het bord, smeer er wat boter op. Smeer er nu wat pindakaas op en klap de boterham dicht...

Boterhammen, Amerikaanse gebakken
Uit de categorie brood: met Melk, Eieren en Bananen

Bak de bacon in een droge koekepan krokant, roer de bacon door de pindakaas en bestrijk er de boterhammen mee. Pel de bananen, snijd ze in...

Brabants Apostelbrood
Uit de categorie brood: met Gist, Zout en Brood

Kneed van de grondstoffen een soepel, droog en niet te stevig deeg. Bol het deeg glad op en leg het tussen een deegkleedje. Geef het dee...

Brabants Paasbrood
Uit de categorie brood: met Gist, Zout en Krenten

Kneed van de grondstoffen een soepel, glad en stevig deeg. Direct na het kneden de vulling in stand 1 er zorgvuldig doorwerken. Weeg nu...

BRABANTS WORSTEBROOD
Uit de categorie brood: met Gist, Zout en Bloem

Als het programma klaar is de deegbal verdelen in stukjes van ongeveer 40 gram Deze stukjes na 5 min een beetje langrollen. Na 10 minuten...

Breakfast Pita
Uit de categorie brood: met Sla, Zout en Melk

klop de eieren samen met een scheutje melk los, snij de bacon in kleiene reepjes, de sla heel fijn.Bak de baconreepjes knapperig, voeg het e...

Brioche van Culinoor
Uit de categorie brood: met Gist, Zout en Melk

Kneed van de ingredienten een deeg en laat dit een half uur rijzen. Verdeel voor kleine broodjes in 12 porties of doe het in een vorm. Weer...

Brioche 3 van de broodmachine
Uit de categorie brood: met Gist, Zout en Melk

voor een 600-gramsbrood. Ingrediƫnten in opgegeven volgorde in de bbm doen....

Brioche 4 van de broodmachine
Uit de categorie brood: met Gist, Zout en Melk

Klop het ei los. Doe alle ingredienten in de volgorde die de gebruiksaanwijzing voorschrijft in de machine (ei na de boter toevoegen) en b...

Briochekrans
Uit de categorie brood: met Gist, Brood en Suiker

* Rasp het geel van de citroenschil. * Pers de citroen uit. * Week de gist uit het pak volgens de bereidingswijze. Doe de beide zakjes uit...

Brioches 10 kleine Van Culinoor
Uit de categorie brood: met Gist, Zout en Melk

Maak het deeg met de broodbakmachine. Vorm hiervan 10 ronde (brioche vorm) broodjes die je nog met ei kunt bestrijken. Bakken in 20 minuten,...

Broeder 1
Uit de categorie brood: met Gist, Zout en Melk

Zeef bloem en zout in een kom. Verwarm de melk tot 40 C, los de gist hierin op en roer er de suiker door. Laat de gistoplossing enige tijd o...

Broeder 2
Uit de categorie brood: met Sla, Gist en Zout

Doe de bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje en doe daar het ei in. Strooi zout langs de rand van de kom op de bloem. Roer de gis...

brood
Uit de categorie brood: met Gist, Zout en Bloem

doe 1 kilo bloem en een blokje opgeloste verse gist van 50 gram erbij. Een flinke snuf zout erbij. Water erbij en kneden maar! Is het deeg...

Brood basisrecept
Uit de categorie brood: met Gist, Zout en Melk

verwarm de oven voor op 160 gradenDit simpele recept om brood te bakken heb ik geleerd van een Ierse vrouw. Zij bakte altijd zelf haar brood...

Brood met bitterkoekjes
Uit de categorie brood: met Gist, Zout en Bloem

Doe alles in de bbm, behalve de amaretto en bitterkoekjes. Stel machine in op programma normaal, korst A of B. Voeg de rest toe na de piep....

Brood met blauwe kaas
Uit de categorie brood: met Gist, Zout en Kaas

Kneed van de ingredienten (behalve de blauwe kaas) een deeg en laat dit een half uur rijzen. Verdeel het deeg in twee delen. Strooi de kaas...

Brood met blauwe kaas Van Culino
Uit de categorie brood: met Gist, Zout en Kaas

Kneed van de ingredienten (behalve de blauwe kaas) een deeg en laat dit een half uur rijzen. Verdeel het deeg in twee delen. Strooi de kaas...

Brood met champignons, gevuld
Uit de categorie brood: met Zout, Tijm en Brood

Smelt de boter in de koekenpan, smoor ui en knoflook. Smoor champignons, tijm, zout en peper 5 minuten mee. Giet de wijn erover en laat de c...

Brood met chocolade druppels
Uit de categorie brood: met Brood en Zonnebloemolie

Alle ingredienten toevoegen volgens de gebruiksaanwijzingen van de fabrikant. Broodmachine instellen op wit of volkoren brood afhankelijk v...

Brood met Danish blue en port
Uit de categorie brood: met Gist

Alle ingredienten volgens gebruiksaanwijzing van de BBM in het bakblik doen. Inschakelen op stand Basic....

Brood met een suptiel smaakje (vleugje mosterd)
Uit de categorie brood: met Gist, Zout en Bloem

Schep in een maatbeker 2 eetlepels mosterd en vul je maatbeker met water aan tot 220 ml. Doe de het water en de mosterd in de bakvorm. Doe d...

Brood met ei
Uit de categorie brood: met Gist, Zout en Melk

alles klaar zetten.Doe alle ingredienten in de door de fabrikant van uw machine aanbevolen volgorde in de broodvorm. Stel in op witbrood....

brood met feta
Uit de categorie brood: met Feta

geeningredienten volgens gebruiksaanwijzing van je eigen broodbakmachine in vorm doen...

Brood met geitenkaas, Turks
Uit de categorie brood: met Zout, Brood en Honing

Snijd het brood in 4 grote stukken en snijd vervolgens elk stuk bijna helemaal open. Smeer de buitenkanten van het brood in met olijfolie, (...

Laatste reacties binnen deze categorie

Ciabatta brood

het is een heel makkelijk recept, alleen is het een beetje flauw, dus ...

Door *jan-jaap verdonk*
Rotterdamse kruidbroodjes

Recepten lijken sprekend op elkaar zelf de bakwijze...

Door *Ernst*
wentelteefjes zonder ei

Werk totaal niet bak elke keer aan volgende keer toch maar weer een ei...

Door *marieke*

Veel voorkomende ingrediënten bij brood