Aardappelbrood

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 500 g bloem
  • 1 zakje Gist
  • zout
  • 80 g suiker
  • 1 ei
  • ? flesje Dr. Oetker Citroenaroma
  • 60 g gesmolten boter
  • 2 ? dl lauwwarme melk
  • 300 g gekookte gepureerde aardappelen
  • 80 g rozijnen
  • Om te bestrijken:
  • 1 ei

Bereidingswijze

Zorg ervoor dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. Zeef de bloem boven een mengkom. Meng de gist erdoor en voeg zout, suiker, ei, citroenaroma, gesmolten boter en melk toe. Kneed de ingredienten met de mixer met deeghaken tot het deeg van de kom loslaat. Bestuif het deeg voor het rijzen met wat bloem. Dek het deeg af met een (vochtige) doek. Laat het deeg rijzen tot het zich heeft verdubbeld. Kneed er de afgekoelde gepureerde aardappelen door en laat het deeg nog 30 minuten rijzen. Kneed er dan de rozijnen door, vorm van het deeg een brood en leg het in de beboterde cakevorm. Dek het deeg af en laat het nogmaals 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en zet de vorm op het rooster onderin de voorverwarmde oven.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1315x

Jouw laatst bekeken recepten