Aardappel-roggebrood

Ingrediënten

  • -125 g vers gekookte aardappel (gestampt)
  • -3 dl melk
  • -350 g tarwebloem
  • -125 g roggemeel
  • -1/2 eetlepel gistpoeder
  • -zout

Bereidingswijze

-klop in een kom de aardappel door de melk -zeef de bloem, meel en zout over en bestrooi met de gist -meng alles tot een egaal deeg -kneden op een met bloem bestoven werkoppervlak tot het elastisch is en leg in een komafgedekt laten rijzen tot het dubbele -vorm het tot een brood -en leg in de ingevette broodvorm van 1,5 liter inhoud -afdekken en goed laten rijzen -bak het brood 20 min in een hete oven van 220?C, minder de hitte dan tot 190?C en bak nog 20 a 25 min tot de onderkant bij het bekloppen hol klinkt -af laten koelen op een rooster

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1205x

Jouw laatst bekeken recepten