Abrikozen gemberjam

Ingrediënten

  • 1 kg schoongemaakte abrikozen
  • 50 geschilde verse gember
  • sap van 1 citroen
  • 1 kg geleisuiker (van Gilse).

Bereidingswijze

De abrikozen pureren. De gember raspen. In een pan de abrikozenpuree vermengen met de geraspte gember, het citroensap en de geleisuiker. Het mengsel al roerend aan de kook brengen en 4 minuten borrelend laten koken. Af en toe roeren. De jam eventueel met een schuimspaan afschuimen, en in de schoongemaakte potten schenhen. De potten direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1308x

Jouw laatst bekeken recepten