abrikozen noten brood

Ingrediënten

  • - 1 yoghurt zuurdesem starter (het recept staat op mijn homepage)
  • - 250 gram bloem
  • - 150 gram gekookte bulger
  • - ongeveer 6 gedroogde abrikozen
  • - 1 zakje amandelsnippers
  • - 1 theelepel zout
  • - 1 eetlepel rijstemoutstroop
  • - 25 ml walnotenolie
  • - water naar behoefte (ligt aan de vochtigheid van het desempapje.

Bereidingswijze

Maak de desemstarter minimaal drie dagen van tevoren.- Doe de yoghurtstarter in een grote beslagkom. - Voeg het meel en de bulghur toe, samen met rijstemoutstroop, zout en olie. - Kneed het geheel tot een bal. - Indien het te droog is, extra water toevoegen, indien het te vochtig is, extra bloem toevoegen. - Laat het deeg 12 uur rijzen op een warme en vochtige plaats. (De ovenmethode van de starter is hier zeer geschikt voor). - Snij de abrikozen in stukjes. - Voeg de abrikozen en de amandelsnippers toe aan het deeg. - Plaats het deeg in de BBM, maar zonder kneedhaak. - Zet de BBM op stand volkorenbrood.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1487x

Jouw laatst bekeken recepten