Abrikozen-amandel broodjes

Ingrediënten


Bereidingswijze

Doe het deeg in een kom en roer er het zout, de gist, vanillesuiker en 25 gr. boter in een pan, schenk er de melk bij en verwarm het mengsel tot handwarm, klop het ei erdoor. Schenk het melkmengsel bij de bloem en kneed het geheel tot een soepel deeg. Bestuif een kom met bloem, leg er het deeg in, dek af met plastic folie en laat op een warme plaats minstens 1 uur rijzen. Snijd intussen de abrikozen in kleine stukjes. Hak de amandelen fijn en rooster ze bruin in een droge koekenpan. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ca. 35 tot 20 cm. Bestrijk het met de rest van de boter. Strooi er de kaneel, abrikozen, amandelen en de rest van de suiker erover. Rol het deeg vanaf een lange kant op. Snijd van de rol 12 plakjes en leg ze in de ingevettte muffinvormpjes. Dek de vorm af met folie en laat het deeg op een warme plaats nog 30 min. rijzen. Verwarm intussen de oven tot 225 graden.Strooi er nog wat suiker en kaneel over de bovenkant en bak de broodjes in 15 min. bruin.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 993x

Jouw laatst bekeken recepten