Anadamabrood

Ingrediënten

  • 2.5 dl melk en water
  • gemengd * 70 gram fijn maismeel * 50 gram boter
  • gesmolten * 4 eetlepels melassestroop * 1 theelepel zout * 7 gram gedroogde gist * 1 1/5 dl lauw water * 300 gram ongebleekte bloem * 225 gram bakkersbloem.

Bereidingswijze

Verwarm de melk bijna tot het kookpunt. Roer het maismeel, de boter, melasse en zout erdoor. Laat afkoelen. Strooi de gedroogde gist bij het water en laat het 20 minuten staan tot zich schuim vormt. Roer het gistmengsel door het maismeelmengsel en voeg zoveel water toe dat u een kleverig deeg krijgt. Kneed het 5 minuten (schraap het met een spatel steeds los van het werkvlak). Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie 1 uur rijzen tot het dubbele volume. Verwarm de oven voor op 200 graden. Sla het deeg in en druk er de luchtbellen uit. Leg het deeg in een ingevette vorm van 1 liter inhoud. Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot bijna het dubbele volume. Kerf de bovenkant desgewenst in. Bak het brood 15 minuten. Draai de temperatuur terug tot 180 graden en bak het brood nog 30 minuten tot het hol klinkt als u er tegen tikt. Verwijder 5 minuten voor het einde van de baktijd de vorm.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1336x

Jouw laatst bekeken recepten