Appelbrood met rum

Ingrediënten

  • 750 gr. appels
  • de helft geraspt en de helft gesnipperd200 gr. suiker2 theel.
  • kaneel1/2 eetl. cacao1/2 eetl. koekkruiden150 gr. hele noten
  • (amadelen en/of
  • hazelnoten150 gr. gehakte vijgen (harde stukken verwijderen)4 eetl. (stroh)rum500 gr.
  • bloem1 zakje bakpoeder

Bereidingswijze

Alle ingredienten, behalve de bloem en het bakpoeder, in een grote kom door elkaar scheppen. Op een niet te warme plaats, minstens 3 tot 6 uur laten intrekken.Af en toe omscheppen. De oven voorverwarmen op 200 graden.De bloem en het bakpoeder door het appelmengsel kneden.Het deeg in een broodvorm doen en in de oven in circa 1 1/2 uur bruin en gaar bakken. Je kunt ook twee kleinere broodvormen nemen voor 2 broden.

Lekker recept? Dan zullen deze recepten je ook bevallen...


Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha