Appelstroop 3

Ingrediënten

  • 5 kg appels
  • OF 3 kg appel 2 kg peer
  • OF 3 kg appel 1
  • 5 kg peer 500 g dadel 150 g rozijn
  • 1/4 l water of appelsap

Bereidingswijze

Was de appels (en peren) en snij ze in vieren. Leg de appels (en peren en evt. de dadels en rozijnen) met schil, stelen, klokhuizen en al in de grote rvs pan. Voeg het water of de appelsap toe en laat het 15 min. koken. Zet op de tweede pan een vergiet met daarin het kaasdoek of de theedoek. Doe de moes erin en laat het minstens een nacht uitlekken. Breng het uitgelekte sap aan de kook en laat het onder af en toe roeren inkoken, tot een druppels stroop aan de lepel een draadje trekt. Dat duurt ± 1 tot 1,5 uur. Schenk de stroop in een (in heet sodawater uitgespoelde en met heet water nagespoelde) pot en sluit deze af.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 638x

Jouw laatst bekeken recepten