Bara Brith

Ingrediënten

  • 450 gram bakkersbloem * 1 theelepel zout * 1 theelepel gemengde specerijen * 85 gram margarine * 6 gram instant gist (zakje)* 85 gram bruine basterdsuiker * 1.25 dl lauwe melk * 1 dl koude thee * 1 ei losgeroerd * 350 gram gemengde gedroogde vruchten * 50 gram onranjesnippers.
  • ======================================
  • Voor het glazuur: 50 gr fijne witte suiker
  • opgelost in 1 eetlepel water.

Bereidingswijze

Zeef de bloem met het zout en de specerijen in een kom. Wrijf er vervolgens het vet door zodat u een kruimelig mengsel krijgt. Roer er de gist en suiker door. Maak een kuiltje in het midden en giet hierin de melk, de thee en het ei. Kneed 5 minuten tot een kleverig deeg. Werk er de vruchten en oranjesnippers door. Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume. Sla het deeg in en kneed opnieuw. Leg het deeg in een ronde cakevorm van 20 cm doorsnee (1 liter inhoud). Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume. Verwarm de oven voor op 220? graden. Bak het brood 10 minuten. Draai de oventemperatuur terug tot 190 graden en bak het brood nog 25 minuten. Haal het na 4 minuten uit de vorm en bestrijk het met het glazuur.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 884x

Jouw laatst bekeken recepten