BASISRECEPT WITBROOD VOOR IN DE OVEN.

Ingrediënten


Bereidingswijze

Doe de bloem met zout en de gist in een kom en roer alles goed door elkaar. Schenk de melk in het midden. Roer vanuit het midden met een houten lepel tot de bloem opgenomen is. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Als het deeg te droog is voeg je een extra scheutje melk of water toe. Is het te plakkerig, dan voeg je wat extra bloem toe. Bestuif een ruime kom met bloem en leg het deeg erin. Dek de kom af met plastic folie en laat het deeg op een warme plek 1 uur rijzen.(b.v in een oven van 30 -40 graden). Vet een cakeblik of bakplaat in met olie., of bekleed een bakplaat in met bakpapier. Druk het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een lap, rol het op en leg het in een bakblik met de naad naar beneden. Bestrijk het deeg naar wens met water en strooi er zaden of pitten over. Dek het deeg losjes af met folie en laat het nog ca. 30 min. staan. Verwarm intussen de oven voor tot 225 graden.Bak het brood in ca 25 min. gaar en bruin. Je kunt het 5 min. voor het eind van de baktijd nog wat melk of water bestrijken voor een glimmende korst. Neem het brood uit de oven en laat het afkoelen op een rooster.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha