Biove (Brood uit Piemonte)

Ingrediënten

  • voor het 1ste deeg :
  • 300 gr bloem
  • 300 ml water
  • 7 - 8 gr biergist
  • Voor het tweede deeg :
  • 600 gr bloem
  • 150 ml water
  • 18 gr biergist
  • 18 gr zout
  • 45 gr reuzel of olijfolie

Bereidingswijze

Meng eerst 300 gr bloem met ca 300 ml water en 7-8 gr biergist. Je krijgt dan een heel week deeg dat je bij een temperatuur van 22-24?C, 2 uur laat rijzen. Meng alle ingredienten voor het tweede deeg, behalve het zout dat je achteraf toevoegt. Meng dit deeg dan met het eerste deeg dat 2 uur heeft staan rijzen. Voeg het zout halverwege de bereiding toe. Kneed het deeg goed met de handen, zeker 8 - 10 minuten. Laat het deeg 20 minuten rusten. Verdeel het in 4 porties en rol van elke portie een worst. Snijd er stukjes van en leg ze op een bakblik. Laat ze bij een temperatuur van 27 - 28? C en in een vochtige omgeving ca. 1 uur rijzen. Snijd de stukjes brood in de lengte lichtjes in met een groot mes. Druk de uiteinden lichtjes in en bak 20 minuten op 200?C.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha