Bisschopsbrood

Ingrediënten

  • 85 gram bigarreaux
  • gehalveerd * 50 gram gedroogde vijgen * kleingesneden * 100 gram gekonfijte ananas
  • kleingesneden * 25 gram engelwortel
  • kleingesneden * 175 gram grote rozijnen * 50 gram pecannoten * 50 gram hele amandelen
  • met vlies * 50 gram gedopte walnoot.html" itemprop="name">walnoten * 50 gram gedopte paranoten * 150 gram tarwebloem * snuifje zout * 1 theelepel bakpoeder * 3 eieren * 85 gram bruine basterdsuiker* 4 tot 5 eetlepels cognac.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een geribbelde broodvorm (of cakevorm) in. Haal de vruchten en noten door de bloem. Zeef de resterende bloem met het zout en bakpoeder in een kom. Schep de noten en vruchten er goed door. Klop de eieren met de suiker licht en schuimig. Schep ze door de bloem zodat u een stijf mengsel krijgt. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak het brood 1 uur 45 minuten tot het stevig en goudbruin is. Besprenkel het warme brood met cognac. Laat het brood afkoelen in de vorm.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1502x

Jouw laatst bekeken recepten