Bladerdeegflappen
Ingrediënten
8 plakjes bladerdeeg (diepvries)
1 klein blikje mandarijntjes
4 plakken ham
100g geraspte kaas
4 eetlepels koffieroom
peper
1 ei
1 eetlepel melk
Bereidingswijze
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Laat de mandarijntjes uitlekken. Doe de room in een kom, roer er wat peper door en schep de mandarijntjes erdoor. Leg op 4 plakjes bladerdeeg een plakje ham, verdeel hier het mandarijnenmengsel over en bestrooi het met kaas. Leg op elk stapeltje een leeg plakje bladerdeeg, maak de randen nat met wat water en druk de randen goed aan. Klop in een kommetje het ei los met de melk en bestrijk hiermee de bovenkanten. Vet een bakplaat in en leg hier de flappen op. Bak de flappen 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Snijd ze dan schuin door midden en serveer ze warm.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 610x
Jouw laatst bekeken recepten
Populaire recepten van vandaag
- Ovenschotel met broccoli en gehakt
- Courgette / aubergine ovenschotel
- Lauw-warme Tortelini salade
- Macarons
- GEHAKT ovenschotel met BRIE en BROCCOLI
- truujesoep
- 11 Steden Koek
- Warme Ketel (drank uit Terschelling)
- Bonbon van duif gevuld met risotto en ganzenlever
- Chinese aardappelschotel met broccoli en paddesto