Brabants Paasbrood

Ingrediënten

  • 1000 gram patentbloem *
  • 80 gram gist *
  • 20 gram zout *
  • 150 gram vruchtenbroodpoeder *
  • 50 gram roomboter *
  • ? 480 gram water.
  • Vulling:
  • 800 gram krenten *
  • 400 gram rozijnen *
  • 100 gram gebruneerde
  • gebroken hazelnoten.

Bereidingswijze

Kneed van de grondstoffen een soepel, glad en stevig deeg. Direct na het kneden de vulling in stand 1 er zorgvuldig doorwerken. Weeg nu 6 stukken af van 500 gram en bol deze op. Geef nu een bolrijs van 15 minuten. Punt de bollen nu op en geef ze dan een puntrijs van 20 minuten. Maak de broden kort op en leg ze op kleine afstand van elkaar op, met siliconenpapier belegde, bakplaten. Strijk de broden netjes met wat eistrijksel. Narijs ca. 40 minuten in de rijskast (30?C, RV 75 .. 80%). De broden moeten net tegen elkaar aan gerezen zijn. Met een scherp mesje schuin insnijden (niet te diep) Bak ze niet te donker af en laat ze goed afkoelen. Presenteren op platen of netjes inpakken in plastic zakken.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 583x

Jouw laatst bekeken recepten