Briochekrans

Ingrediënten

  • * 1 Pak mix voor koffiebroodjes
  • * 250 Ml lauwwarm water
  • * 1 Ei
  • * 50 Gr suiker
  • * 50 Gr boter
  • in kleine stukjes
  • * Halve tl kaneelpoeder
  • * 1 El geraspte citroenschil
  • Voor het glazuur:
  • * 100 Gr poedersuiker
  • * 1 El citroensap
  • * 1 El geroosterd amandelschaafsel

Bereidingswijze

* Rasp het geel van de citroenschil. * Pers de citroen uit. * Week de gist uit het pak volgens de bereidingswijze. Doe de beide zakjes uit het pak in een kom. Voeg de gist, het water, het ei, de suiker, de boter, het kaneelpoeder en de geraspte citroenschil toe en kneed alles 5 minuten met een mixer met deeghaken. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg op een warme plaats een half uur rijzen. Het deeg is dan verdubbeld in volume. * Druk met een vuist de lucht uit het deeg en verdeel het in drie gelijke bollen. Dek ze af met folie en de vochtige theedoek en laat ze tien minuten liggen. * Vet intussen de bakplaat in of bekleed hem met bakpapier. * Rol de bollen uit tot strengen van 60 cm lang, vlecht de strengen in elkaar en vorm er een krans van. * Leg de krans op de bakplaat en dek hem af met vershoudfolie of de vochtige theedoek en laat de krans nog een klein uurtje op een warme plaats rijzen. * Verhit intussen de oven voor op 225 graden.* Bak het brood in ongeveer 25 minuten lichtbruin en gaar. * Laat het brood op een rooster afkoelen. * Roer een glazuur van de poedersuiker, het citroensap en twee eetlepels heet water en bestrijk het brood ermee. * Strooi het amandelschaafsel over het nog natte glazuur.

Lekker recept? Dan zullen deze recepten je ook bevallen...


Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 468x

Jouw laatst bekeken recepten