Broeder 2

Ingrediënten


Bereidingswijze

Doe de bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje en doe daar het ei in. Strooi zout langs de rand van de kom op de bloem. Roer de gist in een kleine kom met wat water vloeibaar en giet dit op het ei. Roer vanuit het midden het ei, de vloeibare gist en een 1 1/2 dl melk door elkaar. Voeg de rest van de melk toe als het deeg te droog is. Kneed tot het deeg blazen vertoont, soepel is en van de rand van de kom en de handen los laat. Zet het deeg 30 minuten afgedekt op een lauwwarme plaats. Verwarm intussen de reuzel. Snijd het spek in dobbelsteentjes en bak die langzaam in de reuzel uit. Wrijf de rozijnen en krenten stevig in een zeef, zodat eventuele steentjes los laten. Was de rozijnen en krenten zeer goed en dep ze droog met een doek of keukenpapier. Schep de suiker, de kaneel en de appels door de krenten en rozijnen. Kneed deze vulling na het rijzen door het broederdeeg. Doe het deeg in de pan bij het uitgebakken spek en leg daar het deksel op. Draai het vuur uit en na 5 minuten weer aan op de laagste stand. Bak het deeg 40 tot 50 minuten op de ene zijde. Keer het daarna met behulp van het deksel om en laat het deeg verder gaar en aan de andere zijde mooi van kleur worden. Controleer of het gerecht klaar is door er in te prikken met een houten prikker of breinaald. De prikker moet droog blijven!

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 608x

Jouw laatst bekeken recepten