Cheddar-uienbrood

Ingrediënten

  • -1 el olijfolie
  • -1 grote ui (fijn gesnipperd)225 g zelfrijzend bakmeel
  • -225 g zelfrijzend volkorenmeel
  • -2 th lepels zout en versgemalen zwarte peper
  • -2 th lepels mosterdpoeder
  • -55 g boter in blokjes
  • -150 g belegen cheddar (fijn geraspt)
  • -4 el vers gehakte gemengde kruiden
  • -2 eieren losgeklopt
  • -3 dl melk

Bereidingswijze

*oven verwarmen op 190?C *verhit de olie in een koekepan en fruit de ui in 5 min zacht -meng bak en volkorenmeel, zout, mosterdpoeder en peper in een grote kom -werk de boter met de vingers licht door het mengsel tot het op broodkruim lijkt -roer de kaas, de kruiden en gefruite ui erdoor -voeg de eieren en melk toe en roer alles goed dooreen-de massa in de broodvorm doen en de bovenkant glad strijken -bak het brood 60 a 75 min tot het goedbruin is en gerezen is

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 499x

Jouw laatst bekeken recepten