Ciabatta brood

Ingrediënten


Bereidingswijze

Maak een papje van 3/4 van het water en de gist. Zeef 300 gr bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden, giet het gist mengsel daarin en meng dit door de bloem, Kneed het deeg zo'n 5 minuten. Dek de kom met een vochtige doek af en laat het deeg op een warme plaats rijzen. Kneed het deeg nogmaals en voeg de rest van de bloem en van het water, de olijfolie en zout toe. Kneed het deeg opnieuw zo'n 5 minuten intensief en laat het opnieuw rijzen. Verwarm de oven vast voor op 220 ?C.Verdeel het deeg in tweeen en geef het een langwerpige vorm. Leg het deeg op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat en bak het in zo'n 25 minuten bruin en gaar.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Gebruiker reactie

jan-jaap verdonk

31 dec 2015 om 15:16

het is een heel makkelijk recept, alleen is het een beetje flauw, dus iets meer zout toevoegen. zelf heb ik ook nog kruiden (zoals Italiaanse of provencaal) gebruikt voor meer smaak.

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 897x

Jouw laatst bekeken recepten