Gevlochten brood

Ingrediënten

  • ?680 gr tarwebloem
  • 1 theelepel suiker
  • 15 gr (verse)gist
  • 2 theelepels zout
  • 430 ml lauwwarme melk
  • 30 gr boter
  • 1 losgeklopt ei nr. 1
  • sesam of maan zaad voor de ganering
  • ? sesamzaad voor de garnering

Bereidingswijze

Zet alle ingredienten klaar, dat werkt makkelijker.1. Doe 170 gr bloem met de suiker in een kom. Maak een kuiltje en verkruimel de gist hier door. Giet de lauwwarme melk er en roer het een glad geheel. Laat dit 30 minuten staan. 2. Meng de rest van het bloem met het zout in een aparte kom. Werk de boter door dit geheel. 3. Klop de ei door de het gistmengsel. 4. Voeg het gistmengsel bij de rest van de bloem en kneed dit goed door elkaar tot er een stevig deeg ontstaat. Kneed het deeg nog een 10 minuten zodat het stevig, glad en veerkrachtig is. 5. Laat het deeg dan 1-1?o uur rijzen tot tweemaal het begin volume. 6. Let het deeg nu op een met bloem bestoven werkvlak. En druk het plat.Verdeel het deeg in drie gelijke delen. Rol elk deel tot een worst van 40 cm lang. Leg ze op een bakplaat en vlecht ze in. Niet te strak. 7. Laat het deeg nu 60 minuten rusten tot bijna tweemaal het beginvolume. Vooral niet te lang laten rijzen. 8. Verwarm de oven voor op 230??C (gasstand 8). Bestrijk het brood met ei of room en strooi er dan sesam over heen. 9. Bak het brood 15 minuten, breng de tempratuur dan terug tot 200?? C (gasstand 6). Bestrijk nogmaals de inkepingen en bak het brood dan nog 25-35 minuten. Brood is klaar als je op de onderkant klopt en een hol geluid hoort.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 590x

Jouw laatst bekeken recepten