Gevulde champignonhoeden

Ingrediënten


Bereidingswijze

Was de grote of reuze champignons, dep ze droog en snijd voorzichtig de stelen weg, houd ze apart. Dompel de champignonhoeden 3 min in kokend water en laat ze vervolgens afkoelen onder koud stromend water. Laat ze goed uitlekken, Beboter een grote, platte ovenschaal en leg de hoeden erin. Was voor de vulling de champignons, dep ze droog en hak ze, samen met de helft van de champignonstelen heel fijn of pureer ze in de blender of met de foodprocessor. Smelt de boter in een koekenpan en fruit daarin het champignonmengsel op een middelmatig vuur. Breng het geheel op smaak met zout en peper en laat het nog ca. 10 min sudderen op een laag vuur. Strooi al roerend de bloem over het mengsel en voeg de slagroom toe. Verhit alles nog even, roer de peterselie erdoor en vul de hoeden. Zet de schaal midden in de voorverwarmde oven (200?C, gasovenstand 4-5) en bak de hoeden 15 min.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1600x

Jouw laatst bekeken recepten