Hazelnoot-appelbrood - bbm

Ingrediënten

  • 1 pak mix voor bruinbrood (Koopmans)
  • 100 gram gepelde hazelnoten
  • 30 gram gedroogde appeltjes
  • 25 gram boter
  • 300 ml water (plus een scheutje)

Bereidingswijze

De hazelnoten pellen.Helft van de hazelnoten malen met een kaasmolentje, in de keukenmachine of in de koffiemolen. Rest grof hakken of heel laten.De gedroogde appeltjes in piepkleine stukjes snijden.De 300 ml water in de broodbakvorm doen. Broodmix en de gemalen hazelnoten luchtig door elkaar mengen en erbij doen. Boter er bovenop.De bbm instellen op normaal (op mijn bbm programma 1) - 900 gram (1,5 lb) - korst medium.Appeltjes en (gehakte) hazelnoten door elkaar husselen en deze toevoegen aan de deegmassa als het piepsignaal gaat.Ik heb er een heel klein scheutje water bij gedaan, omdat de massa iets groter wordt door de hazelnoten en omdat de gedroogde appeltjes vocht absorberen. Ik heb geen extra gist toegevoegd. Het resultaat is verrukkelijk geworden!

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha