Katsjapuri

Ingrediënten

  • Voor het brood:15 gr. verse of 3/4 zakje gedroogde gist2 theel.
  • suiker250 gr. meel van harde tarwe (Italiaanse specialiteitenwinkel)1 theel. zout
  • 50 gr. zachte botervoor de vulling:450 gr. belegen Goudse
  • kaas
  • geraspt25 gr. zachte boter1 losgeklopt ei2 eetl. fijngesneden koriander

Bereidingswijze

Los de gist en de suiker op in 1 1/2 deciliter handwarm water en zet het circa 10 minuten op een warme plek weg.Zeef het meel en het zout boven een kom en maak een kuiltje in het midden.Schenk het gistmengsel erin en voeg de boter toe.Meng tot een samenhangende deegbal ontstaat en kneed met de handen nog 10 minuten door tot een elastisch deeg.Leg de deegbal in een met olie ingevette kom en bevochtig hem met druppels water.Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg circa 1 uur op een warme plek rijzen.Meng intussen de ingredienten voor de vulling, bijvoorbeeld, in een keukenmachine.Kneed het deeg even door en rol het uit tot een deeglap van ongeveer 50 centimeter doorsnede. Leg de deeglap over de pievorm.Leg de vulling in het midden op het deeg.Trek de zijkanten van het deeg met een flinke draai naar het midden toe, zodat er schuine plooien boven in het deeg komen.Laat in het midden een klein gaatje open en vouw het deeg als bladeren terug.Laat het afgedekt nogmaals circa 20 minuten rijzen.Verwarm intussen de oven voor op 200 graden.Bak het brood in het midden van de oven circa 20 minuten, schakel de oven terug naar 175 graden en bak het brood nog circa 40 minuten.Leg er, als de korst te donker dreigt te worden, aluminiumfolie overheen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha