Matze, het ongezuurde brood

Ingrediënten

  • - 500 gram volkoren tarwemeel of:
  • - 250 gram volkorentarwemeel en 250 gram gerstemeel
  • 200 ml. water

Bereidingswijze

Roer het meel en het water goed door elkaar met een houten lepel. Bestuif de bovenkant van dit mengsel met een klein beetje meel. Wrijf de handen in met meel en kneed het deeg 3 minuten lichtjes. Verdeel het deeg in 6 tot 8 ballen. (Voor kleinere matzes kunt u kleinere deegballen maken.) Vet een bakplaat in of gebruik een zware bakplaat, die niet ingevet hoeft te worden. Druk de ballen met de hand of met een deegroller uit tot een platte schijf met een diameter van ongeveer 13 cm. Prik er met een vork gaatjes in om te voorkomen dat het deeg gaat bollen. Bak de matzes 10 minuten in een hete, voorverwarmde oven van 250 graden. Haal de matzes uit de oven en dien ze meteen op als ze zacht moeten blijven. Anders de oven uitdraaien en de matzes in de oven laten tot de oven geheel afgekoeld is. De matzes zijn nu knapperig en kunnen in luchtdichte bussen heel lang bewaard blijven.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha