Rotterdamse kruidbroodjes

Ingrediënten

  • Kruidbroodjes
  • --------------------------------------------------------------------------------
  • Ingredienten:
  • 500 gram bloem
  • 200 gram gehakte sucade
  • 20 gram rommelkruiden
  • 20 gram suiker
  • 10 gram zout (2 theelepeltjes)
  • 25 verse gist of 5
  • 5 gram droge gist
  • klontje boter
  • 3 deciliter lauwe melk of water

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 50 ?C. (laagste stand). De bloem, gehakte sucade, derommelkruiden, de suiker, de (droge) gist (of de verse met 25 gram water of melk aangemaakte gist), door elkaar kneden met 3 deciliter lauwe melk of water en 'n klontje boter (circa 30 gram). Goed afkneden zodat er een samenhangende deegbal ontstaat. Vorm een rol en snijdt hiervan dikke plakken. Maak van deze plakken met de hand broodjes. Plaatsen op de met bakpapier belegde of ingevette bakplaat. Laten rijzen (eventueel in de oven met de deur op een kiertje op 50 ?C.) Baktijd is ongeveer 15 minuten. Ovenwarmte circa 225 ?C. Bakken in een broodvorm: 1 uur laten rijzen. De baktijd is dan circa 30 minuten. Ovenwarmte is dan ook circa 225 ?C.

Lekker recept? Dan zullen deze recepten je ook bevallen...


Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Recepten lijken sprekend op elkaar zelf de bakwijze

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1473x

Jouw laatst bekeken recepten