Turks brood 2

Ingrediënten


Bereidingswijze

Bloem en zout boven een kom zeven Gist oplossen in 6dl lauwwarm water, door de bloem mengen Slap deeg van maken en kneden tot het niet meer aan de handen plakt. 30 minuten afgedekt laten rijzen. Oven verwarmen op 250°. Twee grote bakblikken invetten. Deeg kneden met bloem bestoven handen. 4 ballen van vormen. Werkvlak met bloem en griesmeel bestuiven. Van iedere bal een plat rond brood maken Met twee tegelijk op een bakblik leggen en 10 minuten laten rijzen. Ei loskloppen met suiker en olijfolie. Vingertoppen invetten en een ruitpatroon induwen (4 a 5 cm uit elkaar) Broden bestrijken met eimengsel en dan met sesamzaad of çörekotu (of nigelle) In 10 à 12 minuten bakken. Na 6 minuten ovendeur een beetje openen en een kopje koud water op de bodem zetten. Deur vlug sluiten en brood verder laten bakken.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha