Uienbollen

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 500 g Frans Krokant
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel suiker
  • 11 g droge of 22 g verse gist
  • 200 ml melk
  • 3 eierdooiers
  • 60 g boter
  • Voor de vulling:
  • 250 g uien
  • 50 g boter
  • 1 theelepel suiker
  • 1 mespunt knoflookzout
  • 1 mespunt versgemalen zwarte peper
  • Verder:
  • eiwit

Bereidingswijze

Maak eerst het deeg: Voeg alle ingredienten voor het deeg samen. Kneed het deeg 20 minuten met een kneedmachine, met een broodmachine of met de hand. Bedek het met een vel plastic en laat 30 a 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Maak ondertussen de vulling: Maak de uien schoon en bak ze in de boter. Breng op smaak met suiker, knoflookzout en peper. Laat afkoelen. Verdeel het deeg in 30 stukjes van ongeveer 30 g. Maak er bolletjes van en leg ze 5 cm van mekaar op een met bakpapier belegde bakplaat. Druk met de vingers een kuiltje in het midden van elk bolletje. Bestrijk de bolletjes met losgeklopt eiwit. Doe in elk bolletje een lepeltje uienvulling en druk even aan. Laat nog 30 a 40 minuten rijzen. Bak de uienbolletjes 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200? C.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha