Vlaamse ovenkoeken

Ingrediënten

  • -1 kg tarwebloem
  • -530 ml water
  • -25 g verse gist of 11 g droge gist
  • -20 g zout
  • -20 g reuzel
  • -boter om in te smeren
  • -bloem

Bereidingswijze

-maak met de ingredienten een deeg volgens het basisrecept van een wit brood -laat 30 min voorrijzen -verdeel het deeg in deegstukken van 200 g -bol de deegstukken op en rol ze zeer goed in de bloem -druk ze plat en leg op een ingevette bakplaat -druk ze tijdens het narijzen nog 2 x plat en prik ze enkele keren in met de punt van een mes-bak ze 20 min in de hete oven van 220?C

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 903x

Te vinden in:

Jouw laatst bekeken recepten