Desserts recepten

Over desserts

desserts recepten

Het dessert (ook: nagerecht of toetje) is het gerecht waarmee een maaltijd wordt afgesloten. Het dessert is vaak zoet van smaak, maar ook hartige nagerechten worden gebruikt. Bekende desserts zijn: kaas, fruit, pudding, yoghurt, ijs, vla. Het eten van een toetje of, deftiger, dessert, na het hoofdgerecht, wordt gedaan om meerdere redenen. In de eerste plaats omdat het lekker is maar het eten van een toetje met veel zoet en vet (bijvoorbeeld in vla en ijs) geeft ook een vol en voldaan gevoel aan het einde van een maaltijd. Er zijn ook desserts die meer samengesteld zijn om de spijsvertering te bevorderen, en die de verwerking van het hoofdgerecht helpen verbeteren, zoals kaas.


Overzicht van recepten uit de categorie desserts

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie desserts.

Toon 1-25 van 12241 recepten
Wachauer Torte
Uit de categorie desserts: met Suiker, Eieren en Amandelen

Smelt 50 gram chocolade in een waterbad, voeg daarbij de suiker en eidooiers en klop alles met de klopper tot een schuimige massa. Klop het...

Feestijsje met koekjes, chocolade en nootjes
Uit de categorie desserts: met Room, Noten en Amandelen

Breek de bokkepootjes in stukjes. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan mooi lichtbruin en laat ze afkoelen. Laat het ijs in...

Sinaasappelmousse.
Uit de categorie desserts: met Bloem, Suiker en Eieren

De sinaasappelen wassen. Een kapje ervan afsnijden, de vruchten uithollen zonder de schillen te beschadigen en deze op een koele plaats zett...

Tiramisu
Uit de categorie desserts: met Room, Koffie en Suiker

60 minuten wachttijd,15 minuten bereidingstijd, In kom slagroom met 1 el suiker bijna stijfkloppen. In andere kom dooiers met rest van sui...

Chocolade-mokkamousse
Uit de categorie desserts: met Room, Eieren en Chocolade

De eieren splitsen. De eiwitten stijfslaan. De chocolade au-bain-marie (of in de magnetron) laten smelten. De instantkoffie door de sinaasap...

Chocolademousse met Tiramisu
Uit de categorie desserts: met Room, Room en Cacao

Het lekkerste is om dit gerecht een dag vantevoren te bereiden. 250 ml slagroom kloppen tot je zachte punten krijgt. (voor chocolademousse)-...

Chocoladetaart
Uit de categorie desserts: met Melk, Bloem en Suiker

De chocolade en de boter smelten au bain-marie. Melk en rum bijvoegen. De eieren schuimig kloppen met de suiker. De chocoladepasta voorzicht...

Dundee Cake
Uit de categorie desserts: met Zout, Bloem en Vijgen

Krenten en rozijnen met cognac aan de kook brengen en met deksel op pan laten afkoelen. Daarna laten uitlekken (cognac opvangen). Vorm met b...

Exotische banaancoupe
Uit de categorie desserts: met Room, Kiwi en Mango

Schep kleine bolletjes bananenijs in een coupe. Leg er schijfjes mango en kiwi omheen. Schenk er wat tropische siroop over. Klop de slag...

Hongaarse chocolade flensjes
Uit de categorie desserts: met Room, Melk en Suiker

Doe de inhoud van het zakje in een kom. Voeg langzaam en al roerend 450 ml koude melk toe tot het deeg glad en luchtig is. Maak de pan goed...

Ijssouffle Met Chocolade
Uit de categorie desserts: met Room, Cacao en Suiker

Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker au bain marie totdat het mengsel dikker wordt. Smelt de chocolade met een beetje water op...

Italiaanse Tiramisu met gehakte pistachenootjes
Uit de categorie desserts: met Koffie, Suiker en Eieren

De eidooiers, eieren en de suiker au bain marie (in een warm waterbad) opkloppen tot ongeveer 37?C. Vervolgens kloppen totdat het weer is af...

Schaakbordcake .
Uit de categorie desserts: met Zout, Melk en Bloem

Elektrische oven: 180 ?C (voorverwarmd). Heteluchtoven: 165 ?C (voorverwarmd). Gasoven: stand 3 Baktijd: 40 - 45 min.De boter met de s...

Sneeuwster
Uit de categorie desserts: met Zout, Room en Bloem

Na het bakken van de cake, de taart halveren. Insmeren met de stijfgeklopte slagroom. In de bovenkant van de taart maakt u zes inkepingen va...

(8) Scones
Uit de categorie desserts: met Zout, Room en Melk

* Bakblik met bakpapier bekleden. * Oven op 225 graden voorverwarmen. *Bakmeel met bakpoeder en zout boven kom zeven. Vanillesuiker en suike...

Aarbeientiramisu
Uit de categorie desserts: met Room, Room en Suiker

Slagroom met suiker stijfkloppen. Mascarpone erdoor mengen. Aarbeienjam erdoor scheppen. Helft van aardbeien in plakjes ander helft halveren...

Aardbeien - bladerdeegtaartjes
Uit de categorie desserts: met Zout, Room en Room

De bloem, zout, azijn en water met een mixer met deeghaken tot een glad deeg kneden De margarine kort door het deeg kneden (let op: er moete...

aardbeien in cointreau
Uit de categorie desserts: met Basterdsuiker en Sinaasappelen

Voeg de ingredienten samen en zet ze in de koelkast voor minstens 1/2 uur, 2 uur is nog beter, proef, voeg evt wat basterdsuiker toe.Serveer...

Aardbeienbonbons
Uit de categorie desserts: met Aardbei en Chocolade

De chocolade in stukjes verdelen. De chocolade in een kom boven een pan met heet water smelten. Mooie grote rijpe aardbeien zorgvuldig wasse...

Aardbeienkoepel .
Uit de categorie desserts: met Sla, Room en Suiker

Snijd de helft van de gewassen en ontkroonde aardbeien in kleine stukjes. Bestrooi ze met witte basterdsuiker en zet ze 30 minuten in de ko...

Aardbeienmolentjes
Uit de categorie desserts: met Zout, Melk en Bloem

Voor het deeg de bloem met de Backin mengen en zeven. Doe het mengsel in een beslagkom. De kwark, melk, zonnebloemolie, vanillesuiker, poede...

Aardbeienmousse met witte chocoladesaus
Uit de categorie desserts: met Room, Room en Suiker

De gelatine in ruim koud water weken. De aardbeien wassen, enkele achterhouden voor de garnering en de overige pureren. De slagroom met de v...

Aardbeienroom met blauwe vruchtensaus
Uit de categorie desserts: met Room, Bramen en Suiker

1. Maak de aardbeien schoon en snijd ze wat kleiner. Meng er de poedersuiker en het citroensap door en pureer ze 2. Klop de slagroom tot vl...

Aardbeimolentjes
Uit de categorie desserts: met Zout, Kaas en Melk

Oventemperatuur en baktijd:Elektrische oven: 180 graden C Heteluchtoven: 160 graden C Gasoven: 2 ? 3. Baktijd: 20 minuten. Verwarm de oven v...

Abrikozen Paashaas
Uit de categorie desserts: met Room, Bloem en Suiker

Op een stuk bakpapier (40x30 cm) een hazenkop (ongeveer 38 cm lang en 23 cm breed) uittekenen en uitknippen en deze vorm op het bakblik legg...

Laatste reacties binnen deze categorie

Appeltaart

leuk ...

Door *janneke*
Sukadekoek

De hoeveelheid melk moet 0,5 dl zijn !! Heb gelukkig de 5 dl er niet ...

Door *Kees*
bananenvlaai

hoe heet moet de oven???...

Door *sander*

Veel voorkomende ingrediënten bij desserts