1001- Nacht-Taart.

Ingrediënten

  • Voor de taart:
  • 5 eieren
  • 125 g. fijne tafelsuiker
  • 110 g. bloem
  • 2 el cacaopoeder
  • mespunt zout
  • 100 g.bittere chocolade
  • in stukjes
  • Voor de garnering:
  • 3 dl.slagroom
  • 2 el. suiker
  • 5 el. abrikozenjam
  • 450 g. witte marsepein (banketbakker)
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180 graden C. Eieren met suiker in een grote kom loskloppen. Kom op pan met heet water zetten (au bain marie) en eimengsel met de mixer tot wit dik mengsel kloppen dat als een brde lint van de garde loopt. Dit duurt ca 10 minuten. Bloem met de cacao en zout zeven door eimengsel spatelen. Chocolade in kom boven pan met heet water smelten en ook door eimengsel spatelen. Beslag in de vorm scheppen en in midden van de oven in 25 - 30 min. gaar en luchtig bakken. Cakebodem iets laten afkoelen, vorm verwijderen en bodem op rooster verder laten afkoelen.Cakebdem in diepvrieszak-of doos verpakken en invriezen, of direct gebruiken.Cakebodem eventueel laten ontdooien en in 3 dikke plakken snijden. Slagroom met suiker stijfkloppen. Jam door de helft van roommengsel roeren. Ondertste 2 taartlagen dik met jammengsel bestrijken. Taartlagen stapelen en buitenkant met de rest van de slagroom bestrijken. Marsepein op met poedersuiker bestrooid werkvlak uitrollen tot 2 mm. dikke lap. Uit marsepein sterren steken en taart hiermee versieren. Taart met poedersuiker bestrooien

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha