15 jaar Plustaart.

Ingrediënten

  • Nagerecht voor 10 personen.
  • 1 dl melk
  • 1 vanillestokje
  • 110 gram suiker
  • 30 gram eigeel
  • 10 gram gelatine
  • 4 dl slagroom
  • 1 blik gebonden rode vruchten (330 ml)
  • 1
  • 5 dl jam
  • Voor de garnering kleine makronen.

Bereidingswijze

Breng 1 dl melk met een vanillestokje aan de kook, laat 10 minuten op laag vuur trekken. Klop 70 gram suiker en 30 gram eigeel met een mixer lichtgeel romig. Schenk de hete melk (door een zeef) erbij, goed roeren. Verwarm alles al roerende in een pan tot 85 C. laat de vla afkoelen. Week 10 gram gelatine minimaal 5 minuten in koud water. Klop 4 dl slagroom met 40 gram suiker tot yoghurtdikte. Roer de gelatine door de vla en spatel dat mengsel door de slagroom. Doe alles in een beslagkom en schep 300 ml uit blik gebonden rode vruchten in een kuiltje. Laat de bombe in 5 uur bevriezen. Dompel de kom even in heet water en stort de bombe op een schaal. Maak 1,5 dl jam heel fijn met een staafmixer en verwarm hem tot 40 C. schenk de jam over de bombe, garneer met kleine makronen en geniet.

Lekker recept? Dan zullen deze recepten je ook bevallen...


Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha