8 zoete soezen gevuld met cranberry-rozijnen compo

Ingrediënten


Bereidingswijze

Snijd de boter in stukjes. Zeef de bloem boven een kom. Voeg het zout toe. Verwarm de oven voor op 225?C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.Doe de stukjes boter en het water in een steelpan. Verwarm het al roerend tot de boter is gesmolten. Haal de pan van het vuur en roer de bloem erdoor. Zet de pan weer terug op een laag vuur en roer tot het deeg droger wordt en een bal vormt. Doe de deegbal in een kom en roer er met behulp van een mixer een voor een de eieren door. Het deeg moet niet te slap worden. Als het deeg van de gardes loslaat en glanst is het goed. Doe het soezendeeg in een spuitzak met glad mondstuk en spuit 16 balletjes op de bakplaat, die niet te dicht naast elkaar moeten liggen. Bak de soezen in ongeveer 12 minuten gaar. Laat de soezen afkoelen op een rooster.Laat de rozijnen een uur in water wellen. Was de cranberry's. Snijd de geschilde appel in kleine blokjes. Hak de hazelnoten in stukjes. Breng een kwart liter water aan de kook. Doe de cranberry's met het kaneelstokje en de suiker in het water. Kook de cranberry's op een laag vuur gaar. Volg de kooktijd die op de verpakking staat. Voeg eventueel wat extra water toe. Doe de uitgelekte rozijnen en de appelstukjes bij de cranberry's en laat alles enkele minuten zachtjes meekoken. Laat afkoelen. Verwijder het kaneelstokje. Proef of de compote zoet genoeg is. Doe er eventueel nog wat extra suiker bij. Schep in elke soes wat compote en leg er wat stukjes hazelnoot op.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 806x