Desserts recepten

Over desserts

desserts recepten

Het dessert (ook: nagerecht of toetje) is het gerecht waarmee een maaltijd wordt afgesloten. Het dessert is vaak zoet van smaak, maar ook hartige nagerechten worden gebruikt. Bekende desserts zijn: kaas, fruit, pudding, yoghurt, ijs, vla. Het eten van een toetje of, deftiger, dessert, na het hoofdgerecht, wordt gedaan om meerdere redenen. In de eerste plaats omdat het lekker is maar het eten van een toetje met veel zoet en vet (bijvoorbeeld in vla en ijs) geeft ook een vol en voldaan gevoel aan het einde van een maaltijd. Er zijn ook desserts die meer samengesteld zijn om de spijsvertering te bevorderen, en die de verwerking van het hoofdgerecht helpen verbeteren, zoals kaas.


Overzicht van recepten uit de categorie desserts

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie desserts.

Toon 51-75 van 12241 recepten
Citruscompote
Uit de categorie desserts: met Limoen, Suiker en Citroen

Rooster de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin. Schil de grapefruits en de sinaasappels als een appel tot op het vruchtvlees. Snij d...

Clafoutis van kersen
Uit de categorie desserts: met Zout, Melk en Bloem

Bereiding: De oven voorverwarmen op 190 C. De ovenvaste schaal licht beboteren, de kersen van de pitten ontdoen en in de schaal leggen....

Coupe karamel
Uit de categorie desserts: met Room, Suiker en Roomboter

Karamelsaus: In een pan met dikke bodem de suiker laten smelten tot die karamel kleurig is. Pan van het vuur nemen en 1 dl:kokend water toe...

Courgettekoekjes.
Uit de categorie desserts: met Bloem, Kokos en Kaneel

1. De oven voorverwarmen op 200 ?C. Twee bakplaten met bakpapier bedekken. 2. De boter met de suiker, het ei en de vanillesuiker tot een s...

Creme brulee met blauwe bessen
Uit de categorie desserts: met Olie, Suiker en Vanille

1. Vet zes ronde kommetjes in met olie of gesmolten boterVerdeel het fruit over de kommetjes. 2. Laat het ijs 15 minuten op kamertemperatuu...

de allerlekkerste boterkoek
Uit de categorie desserts: met Zout, Melk en Bloem

kneed een soepel deeg van de bloem,boter ,basterdsuiker,vanille-suiker,en zout.Druk het deeg uit in een boterkoekvorm. Strijk de bovenkant...

E lmali Yoghurt
Uit de categorie desserts: met Suiker, Yoghurt en Citroen

De appels schillen, het klokhuis verwijderen, ze in kleine blokjes snijden en met citroensap besprenkelen.De suiker en de boter in een pan...

Engelse custard
Uit de categorie desserts: met Zout, Melk en Suiker

1. Breng de melk met het zout, het in de lengte doorgesneden vanillestokje en de suiker heel langzaam aan de kook 2. Haal de pan van het vu...

fruitsalade met turkse yoghurt en honing
Uit de categorie desserts: met Kiwi, Munt en Vijgen

Maak het fruit schoon. Laat de schil van bijvoorbeeld appel en peer zitten en verwijder het klokhuis. Snijd ander fruit in mooie stukken. Sn...

Gebakken rozijnenbrood met lauwwarme compote
Uit de categorie desserts: met Melk, Gember en Kaneel

1. Verhit de suiker met 2 el boter in een braadpan en bak hierin de sinaasappel, mandarijn en peer ? 3 min. op zacht vuur. Neem de pan van h...

Geflambeerde ananas
Uit de categorie desserts: met Kokos, Ananas en Suiker

In droge wok kokos lichtbruin roosteren, op bord laten afkoelen. Ananas in lengte halveren, elke helft in 4 parten snijden. Vruchtvlees van...

GEFRITUURDE APPEL
Uit de categorie desserts: met Zout, Bier en Anijs

-Maal de blokjes anijs fijn. -Zeef de bloem en meng deze met de anijs, 1 ei, zonnebloemolie en wat zout. -Voeg geleidelijk en al kloppend...

Gemakkelijke IJsvariaties
Uit de categorie desserts: met Room, Gember en Kaneel

Gemberijs Schep 3 eetl. fijngehakte gember door 1 l. roomijs of vanille-ijs. Meng eventueel 3 eetl. chocoladesaus erdoor. Kaneelijs, specu...

Gemberappels
Uit de categorie desserts: met Gember, Kaneel en Citroen

Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijdt ze in dunne partjes. Besprenkel de appelpartjes met citroensap. Hak de gemberb...

Gepocheerde perziken
Uit de categorie desserts: met Basterdsuiker

Breng de wijn met basterdsuiker en sinaasappelschil aan de kook en laat zachtjes op laag vuur 5 minuten koken. Leg de perziken voorzichtig i...

Gevulde perziken met kaas en noten
Uit de categorie desserts: met Kaas, Noten en Citroen

Hak de pecannoten. Laat de perziken goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Hak de peterselie fijn.Vermeng in een kom kaas,noten,ci...

Griekse yoghurt met honing en nootjes
Uit de categorie desserts: met Noten, Honing en Kaneel

1. Meng door de yoghurt de honing, kaneel en kardemom 2. Rooster de noten in een koekenpan met anti-aankleeflaag goudbruin en hak ze in stu...

HUTTENKASE MET BOSVRUCHTENSAUS
Uit de categorie desserts

Compote vermengen met druivensap. Bosvruchtensaus over 4 diepe borden verdelen. In midden van elk bord bergje Huttenkase scheppen....

ijs met mangosaus
Uit de categorie desserts: met Mango, Limoen en Yoghurt

ijs zacht laten worden , alles erdoor roeren . mango saus ; alles in blender doen en mixen ....

kaasbiscuittaartje met rozijnen in rode portsaus
Uit de categorie desserts: met Port, Zout en Kaas

Zeef de bloem met de maizena en het zout in een ruime kom. Voeg vervolgens de eieren hier aan toe en roer het geheel goed glad. Meng dan de...

Kaneelwafeltjes .
Uit de categorie desserts: met Zout, Bloem en Kaneel

Van de ingredienten een dik deeg bereiden, zoals een cakebeslag bereid wordt. Het deeg zonodig kneden.Van het deeg balletjes van 3 cm doorsn...

Kersenbonbons
Uit de categorie desserts: met Suiker en Amandelen

Hak de kersen fijn en vermeng ze met de amandelen, suiker, water en kirsch tot een massa is ontstaan die zich laat uitstrijken. Roer de note...

Kerst kransjes
Uit de categorie desserts: met Zout, Melk en Bloem

Voeg alle deegingredienten bij elkaar en kneed er een deeg van.Laat het zonodig even rusten op een koele plaats.Rol het deeg uit en stee...

Kerstcake
Uit de categorie desserts: met Room, Bloem en Suiker

Verwarm de oven voor op 175?C. Beboter de springvorm Baktemperatuur en tijd: Boven ? onderhitte: 200?C (voorverwarmd) Heteluchtoven: 17...

Kerstpudding
Uit de categorie desserts: met Fondant, Chocolade en Marsepein

1: Snijd zo nodig de bovenkant van de cake glad en keer hem op een rond plateau van 25 cm doorsnede. Bestrijk de cake rondom met abrikozenja...

Laatste reacties binnen deze categorie

11 Steden Koek

Heerlijk ! Ik doe voor de appelrasp noten met granberrie en rozijnen e...

Door *Grada van der Beek-den Bakker*
Macarons

google porno porno gitanos tomas falsas en el porno bola de dragon por...

Door *Jeannie*
Canadese appel karamel

kipkiokipojbgjhyg...

Door *kip*

Veel voorkomende ingrediënten bij desserts