Aalbessencreme met bitterkoekjes

Ingrediënten

  • 5 blaadjes gelatine waarvan enkele rode * 500 gr. aalbessen * 75-100 gr. suiker * 1/4 ltr. slagroom * poedersuiker naar smaak * 150 gr. kleine bitterkoekjes

Bereidingswijze

Week de gelatine in koud water. Was de aalbessen en ris ze. Wrijf ze door een fijne zeef of centrifugeer ze. Warm er een kleine hoeveelheid van en los er eerst de suiker en vervolgens de gelatine in op. Roer dit mengsel dan door het resterende sap. Laat het op een koele plaats geleren en roer en dan met een vork in tot alles rul is geworden. Sla de slagroom zeer stijf en hou wat achter voor de garnering. Meng de rest door de bessengelei. Beleg een schaal met bitterkoekjes en strijk er een laag bessenroom over uit. Leg daar opnieuw een laag bitterkoekjes op en dek ze af met de rest van de creme. Spuit er tenslotte toefjes slagroom op die we desgewenst nog met wat poedersuiker mengen. Zet tegen elke toef nog een bitterkoekje. Dien meteen op.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha