Aalbessentaart

Ingrediënten


Bereidingswijze

De oven op 175 C. voorverwarmen (gasstand 2). Van de mix, margarine en de eieren volgens de aanwijzingen op de verpakking deeg kneden (of biscuit- of zandtaartdeeg volgens uw beproefde recept bereiden). Het deeg in een ingevette, met bakpapier beklede springvorm doen, 10 min. bakken. Dan de taart op de goede maat snijden, zoals op de verpakking staat aangegeven, nog 10 min. bakken. Nu de afgebakken taart uit de vorm nemen, papier verwijderen. De taart op een rooster af laten koelen. De aalbessen wassen, rissen, drogen en met 125 gr. suiker latne intrekken. Dan in een zeef doen om uit te lekken. De gelatine in koud water 10 min. weken. Dan op een laag pitje al roerend in het lekwater oplossen. De room met de resterende suiker stijfslaan. Ongeveer driekwart daarvan door de opgeloste gelatine roeren, de uitgelekte aalbessen erdoor scheppen. De taartbodem doorsnijden, met de aalbessenroom vullen. Het uitgelekte sap met het citroensap en evt. nog water of witte wijn tot 1/4 ltr. aanvullen, volgens aanwijzingen met de taartgelei binden, de taart daarmee bestrijken. Resterende room met vanillesuiker en slagroomversteviger nog een keer opkloppen, de afgekoelde taart daarmee bespuiten. Daarna met aalbessen garneren.

Lekker recept? Dan zullen deze recepten je ook bevallen...


Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 857x

Jouw laatst bekeken recepten