Aardappelstrudel

Ingrediënten


Bereidingswijze

-de bloem in een grote kom doen -kuiltje maken en de olie, ei, zout erin doen -water met azijn dooreen roeren en dit vocht langzaam, al roerend in het kuiltje gieten -daarbij steeds wat meer bloem door het beslag roeren -zo lang kneden tot een egaal deeg -het deeg afgedekt op een warme plaats laten rusten tot de vulling klaar is-voor de vulling de rozijnen op een zeef met lauw water wassen en dan drogen op een doek -pel de gekookte afgekoelde aardappelen en wrijf ze door een zeef in een kom -verhit 20 g boter in een pan en bak het paneermeel snel bruin in 3 min en laat afkoelen -klop de rest van de boter met de suiker in een kom schuimig en klop de eierdooiers er een voor een door -blijf zo lang kloppen tot er een romige massa is ontstaan -dan de citroenrasp en sap, amandelen, room erbij voegen -tot slot de rozijnen en de aardapplpuree toevoegen -klop de eiwitten in een andere kom stijf en leg op de massa en spatel met een gladde lepel erdoor -het deeg op een met bloem bestoven theedoek uitrollen; over de armen nemen en voorzichtig uittrekken tot een zo dun mogelijke lap -weer op de theedoek leggen en zo met paneermeel bestrooien, dat, er aan een kant 3 cm open blijft -over het paneermeel de vulling verdelen -de strudel nu oprollen en op een beboterd bakblik leggen, met de naad naar beneden -boter in een pannetje laten uitsmelten en de strudel daarmee insmeren -dik bestrooien met suiker -in de hte oven schuiven BAKTIJD= 50 min op 220?C

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 465x

Jouw laatst bekeken recepten