Aardbei mascarpone tiramisu

Ingrediënten

  • bekertje slagroom 250 ml
  • 50 g en nog wat om te bestrooien poedersuiker
  • 250 ml mascarpone
  • 4 eetlepels biologische aardbeienjam
  • 500 gram aardbeien
  • 100 g lange vingers
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur
  • 100 g cantuccini (koekjes)

Bereidingswijze

kan 1 dag van tevoren worden klaargemaakt. slagroom met suiker stijfkloppen. mascarpone erdoor mengen. aardbeien jam losroeren, toevoegen. niet gladroeren, je mag wel wat lobbige jam klodders zien :-) aardbeien wassen, schoonmaken en de helft in plakjes snijden. de andere helft halveren (gaan we zo mee garneren dus kies hier de mooiste voor). lange vingers op de schaal leggen. licht besprenkelen met de likeur. (neem evt sinaasappelsap als je geen alcohol wilt gebruiken). 1/3 deel van room eroverheen doen, met achterkant van lepel of met pannenlikker. aardbeiplakjes erover verdelen. helft van rest van room eroverheen doen. cantuccini grof verkruimelen, erop doen. rest van room erop. garneren met de halve aardbeien en bestrooien met poedersuiker. in koelkast zetten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1348x

Te vinden in:

Jouw laatst bekeken recepten