aardbeien bavarois

Ingrediënten


Bereidingswijze

gelatine zacht laten worden in water.de pan met aardbeiensap(aardbeien in blik laten zitten)en suiker warm laten worden(goed roeren)tot koken aan toe.dan haal je meteen de pan van het vuur af en doe je de uitgeknepen gelatineblaadjes erbij weer goed roeren totdat ze opgelost zijn. eiwit kloppen tot het stijf is en dan in de pan erbij doen roer met pollepel voorzichtig om.(door het hete sap zijn de eiwitten verwarmd waardoor ze ongevaarlijk zijn)dan de slagroom kloppen zonder suiker en die doe je er ook bij weer voorzichtig omroeren zodat het luchtig blijft.giet het over in een mooie schaal,dan laat je het buiten de ijskast licht opstijven daarna doe je de aardbeien erbij.voorzichtig erin laten vallen dan zet je de schaal in de koelkast voor zeker 2 uur.je kan wat aardbeien over houden voor versiering.DENK ERAAN DAT JE EEN NIET TE KLEINE PAN NEEMT I.V.M.HET TOEVOEGEN VAN EIWITTEN EN SLAGROOM.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha