Aardbeien - bladerdeeghapjes.

Ingrediënten


Bereidingswijze

Elektrische oven: 200 ?C Heteluchtoven: 180 ?C Gasoven: stand 4. Oven voorverwarmen. De bloem, zout, azijn en water met een mixer tot een glad deeg kneden. De margarine kort door het deeg kneden,let op: er moeten stukjes margarine in het deeg aanwezig blijven en het deeg uitrollen in de vorm van een rechthoek.Het deeg van links naar rechts over het midden dubbelvouwen en het rechter deel daarover heen leggen. Nogmaals uitrollen in een rechthoek, vervolgens het linker en het rechter deel vanuit midden over elkaar heen leggen en als een boek dichtdoen. Met een doek het deeg afdekken en ? uur laten rusten. Deze handelingen nogmaals herhalen, het deeg in vershoudfolie wikkelen en een nacht koud laten staan.Het deeg uitrollen tot het een dikte heeft van ca. 1 cm en er rondjes van 5 a 6 cm doorsnede uitsnijden. Rondjes op een iets ingevette bakplaat leggen en in het midden van een voorverwarmde oven schuiven.Voor de creme de room en suiker opkloppen. Gelatine bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking, het citroensap en de gepureerde aardbeien vermengen en door de slagroom heen roeren.De creme in een spuitzak doen en op 2 plakjes bladerdeeg doen. Deze op elkaar zetten en een derde gehalveerd plakje bladerdeeg erop leggen (snijd hiervoor het derde plakje over de lengte door). Dit steeds herhalen totdat alle rondjes bladerdeeg verwerkt zijn.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 825x

Jouw laatst bekeken recepten